Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior z bułce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior
bułka tarta pikantna 1/2 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
olej słonecznikowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior z bułce

Kalafior rodzielamy na różyczki takie większe i układamy je w garnku. Zalewamy garnek wodą, tak aby powierzchnia wody przykryła różyczki warzywa. Dodajemy łyżkę soli i gotujemy przez 20-25min aż do miękkości. Odcedzamy i wyjmuje na naczynie. Na patelni wlewamy 3 łyżki oleju i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy 1/2 szkl bułki tartej. Mieszamy, następnie polewamy kalafior i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.07.2016 11:21
pycha,też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak