Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
sól, pieprz, cukier
ocet 10 % 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
kapusta biała 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę poszatkować lub drobno pokroić nożem, marchew zetrzeć na tarce, cebulę drobno pokroić w kostkę. Posypać łyżeczką soli, łyżeczką cukru, oprószyć delikatnie pieprzem, skropić octem i polać oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 15 min., aby się przegryzło i aby kapusta zmiękła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak