Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy pasztet

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 2 kg
łopatka 1 kg
podgardle 1 kg
wątróbka drobiowa 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: domowy pasztet

Ugotować kurczaka i łopatkę. Następnie ugotować podgardle. Do wody wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Po ostudzeniu mięso oddzielić od kości a następnie zmielić 3 razy przez maszynkę. Zmielić także wątróbkę wcześniej sparzoną gorącą wodą. Całość dokładnie ze sobą połączyć dodając 4 jajka i 3 bułki wcześniej namoczone w mleku. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 10.10.2011 12:21
rewelacja
Margo1 17.08.2010 08:59
I bardzo ładnie
basia29 16.08.2010 14:34
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak