domowy pasztet

domowy pasztet

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    2 kg
  • łopatka

    1 kg
  • podgardle

    1 kg
  • wątróbka drobiowa

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować kurczaka i łopatkę. Następnie ugotować podgardle. Do wody wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Po ostudzeniu mięso oddzielić od kości a następnie zmielić 3 razy przez maszynkę. Zmielić także wątróbkę wcześniej sparzoną gorącą wodą. Całość dokładnie ze sobą połączyć dodając 4 jajka i 3 bułki wcześniej namoczone w mleku. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Upiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

10.10.2011 12:21
rewelacja

Margo1

17.08.2010 08:59
I bardzo ładnie

basia29

16.08.2010 14:34
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat