Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszu z makaronem wigilijny

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 15 dkg
śliwki suszone 5 dkg
gruszki suszone 7 szt
jabłka suszone 10 dkg
daktyle 5-10 dkg
Goździki całe Prymat 8 szt
woda 2 litry
miód prawdziwy 3-4 łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszu z makaronem wigilijny

Makaron ugotować w osolonej wodzie ,odcedzić.
Suszone owoce opłukać ,namoczyć około 2 godz.
Gotować w tej samej wodzie w której się moczyły do miękkości.Dodać goździki.Osłodzić do smaku miodem.Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 16.10.2015 10:49
Zmora z dzieciństwa kiedy babcia na siłę kazała pić hihi :)
Habibi 30.09.2015 07:29
u nas kompot z suszu jest raczej podawany jak tradycyjny kompot
Aleksandra/Olcia 27.06.2015 09:06
kompot z suszu, przysmak mojego teścia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak