Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w płatkach

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki pszennej trochę
szkl. drobno pokruszonych płatków kukurydzianych zwykłych 1-1,5
olej do smażenia:
mleko 3 łyżki
kotlety schabowe 4 (bez kości, ze schabu środkowego

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w płatkach

Kotlety rozbić przez folię spożywczą, ale niezbyt cienko. Oprószyć je z obu stron solą, papryką i czosnkiem - odłożyć pod przykryciem na ok. 30 min.. Jajko roztrzepać z mlekiem. Płatki wsypać do woreczka foliowego i dość drobno rozkruszyć - zrobiłam to \"wałkując\" zamknięty woreczek wałkiem do ciasta. Kotlety panierować kolejno w mące , jajku i płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Podałam z ziemniakami, ogórkiem świeżym i pomidorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 31.10.2011 12:09
super
BozenA 31.10.2011 12:09
super
BozenA 31.10.2011 12:09
super
FAFIK 05.06.2011 16:12
Popieram - super sprawa!
ZEWA 12.09.2010 20:50
często robię kotleciki w płatkach, pycha
Agnieszka_B 17.08.2010 08:14
Są inne niż tradycyjne i ... lepsze:)
sylwiachmiel 16.08.2010 22:48
czasami tez tak robie
Ewa111 16.08.2010 16:21
Też tak panieruję kotlety schabowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak