Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany kalafior.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 średnia sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat około pół szklanki
masło lub margaryna 3-4 łyżki
sól do smaku

Porada

Należy uważać,żeby kalafiora nie rozgotować.

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany kalafior.

1.Kalafior dzielimy na różyczki,płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Następnie odcedzamy i studzimy.
2. Jajko roztrzepujemy i lekko solimy.Ostudzony kalafior panierujemy w jajku i następnie w bułce tartej.
3.Na patelni rozgrzewamy masło lub margarynę,smażymy kalafior ze wszystkich stron do zrumienienia.
4.Usmażony kalafior osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 28.06.2015 07:37
Dziękuję:)
gusia1000 27.06.2015 21:27
Też tak robię.
Janina 26.06.2015 17:03
Pyszności;)
IZABELA29 25.06.2015 19:02
uwielbiam go
Róża1 25.06.2015 18:10
taki najlepszy !!!!!!!!!!!!!
Ewa Wojtaszko 25.06.2015 17:22
też taki robię,pychotka :)
Wafelek2601 25.06.2015 16:59
Bardzo lubię takiego kalafiora
odjechana 25.06.2015 16:48
Robię taki sam ;) Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak