Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach

5.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

indyk 1 filet
rukola 250 g
awokado 2 szt.
pomidorki cherry 100 g
szparagi zielone 500 g
kiełki rzodkiewki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

Sos

Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie
oliwa 3 łyżki
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach

Kroki postępowania

1
Przygotuj składniki.
Krok 1 - Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach foto
2
Filet z indyka umyć, doprawić przyprawą do indyka i upiec w folii aluminiowej w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Krok 2 - Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach foto
3
Awokado wydrążyć starając się nie uszkodzić skórki a następnie obieraczką do warzyw pociąć na cienkie plastry (jak do carpaccio). Pomidorki przekroić na połówki. Szparagi obrać i krótko zblanszować (obgotować) i szybko schłodzić w lodzie.
Krok 3 - Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach foto
4
Do koszyczka z awokado przełożyć rukolę, pokrojonego indyka, połówki pomidorów, plasterki pokrojonego wzdłuż szparaga, plastry awokado i na wierzch kiełki rzodkiewki.
Krok 4 - Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach foto
5
Całość polać sosem francuskim Prymat przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Podawać z chrupiącym pieczywem.
Krok 5 - Sałatka z indykiem i awokado w koszyczkach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 21.01.2019 16:07
Bardzo mi się podoba sposób podania
IZABELA29 09.01.2017 21:57
Swietnie podane
Klausia 04.09.2015 17:47
imponująca kompozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak