Francuskie pierożki z wiśniami

Francuskie pierożki z wiśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

  • żółtko

  • skondensowane mleko

    2-3 łyżki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie o grubości ok 1 cm. kroimy w kwadraty ok 7 na 8 cm.
Brzegi zwilżamy wodą a na środek układamy po 3 wiśnie (dokładnie odsączone) i je zlepiamy.
Blachę opłukujemy zimną wodą i układamy na niej niezbyt ciasno gotowe pierożki. Smarujemy je żółtkiem rozmąconym z mlekiem. Pieczemy w temp. 210 stopni przez ok 10-13 min. Upieczone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

19.06.2013 09:46
Świetny deser

Wacław

31.01.2013 10:02
muszą być smaczne !

Motorek

30.09.2012 14:09
fajne

BozenA

04.03.2012 11:07
mmm

BozenA

04.03.2012 11:07
mmm

m1monika

06.01.2012 13:05
pyszniutkie

monisia1977

13.10.2011 11:12
dobre

Rybciia

16.05.2011 13:30
świetne

Rybciia

08.05.2011 11:47
super!!!

MAR3STA

19.04.2011 22:51
to jest to co ja lubię;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat