Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie pierożki z wiśniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
żółtko jajek
mleko skondensowane 2-3 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie pierożki z wiśniami

Ciasto francuskie o grubości ok 1 cm. kroimy w kwadraty ok 7 na 8 cm.
Brzegi zwilżamy wodą a na środek układamy po 3 wiśnie (dokładnie odsączone) i je zlepiamy.
Blachę opłukujemy zimną wodą i układamy na niej niezbyt ciasno gotowe pierożki. Smarujemy je żółtkiem rozmąconym z mlekiem. Pieczemy w temp. 210 stopni przez ok 10-13 min. Upieczone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 19.06.2013 09:46
Świetny deser
Wacław 31.01.2013 10:02
muszą być smaczne !
Motorek 30.09.2012 14:09
fajne
BozenA 04.03.2012 11:07
mmm
BozenA 04.03.2012 11:07
mmm
m1monika 06.01.2012 13:05
pyszniutkie
monisia1977 13.10.2011 11:12
dobre
Rybciia 16.05.2011 13:30
świetne
Rybciia 08.05.2011 11:47
super!!!
MAR3STA 19.04.2011 22:51
to jest to co ja lubię;)
gacopierz23 01.02.2011 11:19
smaczne
Ewa111 22.12.2010 13:24
muszę koniecznie takie zrobić
misia53 31.10.2010 14:35
Z pewnością smaczne.
Justyna88 13.09.2010 10:44
fajne
Margo1 10.09.2010 15:35
wyśmienite
hastalavista 08.09.2010 22:27
mmm, musi być pyszne :)
Ewa99 02.09.2010 12:24
brzmi nieźle:)
Kate131 27.08.2010 08:28
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak