Paszteciki z pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1
  • pieczarki

    1 kg
  • cebula

    1
  • białka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki należy porządnie wyszorować lub obrać a następnie zetrzeć na tarce lub bardzo drobno posiekać. Cebulę należy posiekać w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim pieczarki , kiedy cała woda już z nich odparuje dodajemy cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Doprawiamy solą i pieprzem i studzimy.
Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i lekko rozwałkowujemy. Kroimy na prostokąty. Na brzegu każdego prostokąta wykładamy pieczarki i zawijamy je w rulonik. Przekładamy na blaszkę pamiętając o zachowaniu odstępów, ponieważ ciasto urośnie. Jajko rozbijamy i oddzielamy żółtko od białka. Białko roztrzepujemy i smarujemy nim wierzch ciasta, dzięki temu osiągnie złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

odjechana

25.06.2015 16:31
Lubię paszteciki :)

cooked

24.06.2015 20:23
super paszteciki

Joannasz3190

24.06.2015 19:44
Pyszności :)

agnieszka214

24.06.2015 18:38
alez narobiłas mi smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat