Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
pieczarki 1 kg
cebula 1
białko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami

Pieczarki należy porządnie wyszorować lub obrać a następnie zetrzeć na tarce lub bardzo drobno posiekać. Cebulę należy posiekać w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim pieczarki , kiedy cała woda już z nich odparuje dodajemy cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Doprawiamy solą i pieprzem i studzimy.
Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i lekko rozwałkowujemy. Kroimy na prostokąty. Na brzegu każdego prostokąta wykładamy pieczarki i zawijamy je w rulonik. Przekładamy na blaszkę pamiętając o zachowaniu odstępów, ponieważ ciasto urośnie. Jajko rozbijamy i oddzielamy żółtko od białka. Białko roztrzepujemy i smarujemy nim wierzch ciasta, dzięki temu osiągnie złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

odjechana 25.06.2015 16:31
Lubię paszteciki :)
cooked 24.06.2015 20:23
super paszteciki
Joannasz3190 24.06.2015 19:44
Pyszności :)
agnieszka214 24.06.2015 18:38
alez narobiłas mi smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak