Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z sałaty i pestek słonecznika

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 100 g
pestki słonecznika 60 g
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
olej słonecznikowy 3 łyżki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Zamiast pestek słonecznika możemy użyć pestek dyni, sezamu czy orzeszków :)

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z sałaty i pestek słonecznika

Sałatę myjemy i osuszamy. Następnie rozrywamy ją rękoma na mniejsze kawałki, dosypujemy przyprawy oraz dodajemy olej i pestki słonecznika. Blendujemy wszystko razem. Zamiast używać blendera można rozetrzeć wszystko w moździerzu. Gotowe pesto przekładamy do słoiczków i przechowujemy do 5 dni w lodówce. Pesto można używać do wielu potraw, akurat te pesto podałam z makaronem :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

odjechana 24.06.2015 10:41
Dziękuje za miłe słowa :)
Maridka19 24.06.2015 10:24
Super pomysł z chęcią wypróbuje .
Róża1 24.06.2015 10:20
ciekawy pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak