Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej

5.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2 szt
jagody 1 szklanka
miód prawdziwy 2 łyżki
szynka parmeńska 8-10 plasterków
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej

Jagody delikatnie mieszamy z miodem. Camemberty nacinamy wzdłuż tworząc kieszeń. Do środka każdej kieszeni wkładamy po 1 łyżce jagód wymieszanych z miodem. Każdy ser dokładnie owijamy w maszynkę parmeńską (po ok. 4-5 plasterków na jeden ser).

Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy sery po ok. 5-7 minut z każdej strony, aż szynka się zarumieni, a ser w środku będzie miękki. Pod koniec smażenia dodajemy pozostałe jagody wymieszane z modem i jeszcze chwilę smażymy aż powstanie sos.

Ser podajemy polany sosem jagodowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 24.06.2015 10:33
piękne zdjęcie i fajny przepis :)
Ewa Wojtaszko 23.06.2015 21:20
camembert na słodko? no czemu nie :)
Wiktoria29 23.06.2015 20:53
bardzo apetyczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak