Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane duszone ogórki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podsmażone, pokrojone w kosteczkę mięso drobiowe 20 dag
chleb tostowy 3 kromka
śmietana 1 szklanka
majonez do smaku
musztarda do smaku
koperek pęczek
natka pietruszki pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek 5 szt
rosół drobiowy 1,5 (z kostki)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane duszone ogórki

Ogórki obieramy, przekrawamy na pół, usuawmy pestki i miąższ. Połowe smietany miksujemy, doadjemy mięsko drobiowe, i drobniutko pokrojony chleb tostowy, pzryprawiamy, dodajemy drobniutko posieakny koperek, natke pietruszki, dokładnie mieszamy. farszem napełniamy ogórki, układamy w rondlu, podlewamy rosołem, dusimy około 10-15 minut. Z pozostałej śmietany, majonezu i musztardy robimy sos, którym po rozłożeniu na talerze polewamy nasze ogórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 06.02.2012 12:15
apetyczne danie
Ewa111 07.11.2011 20:21
ciekawe
Rysio 22.04.2011 22:17
dobre
Rysio 22.04.2011 22:17
dobre
mundek1011 09.09.2010 11:56
fjny przepis
dasada1 16.08.2010 19:19
Już mam sposób cop zrobic z ogórkami , których mam tak duzo w tym roku ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak