Zapiekane duszone ogórki

Zapiekane duszone ogórki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podsmażone, pokrojone w kosteczkę mięso drobiowe

    20 dag
  • chleb tostowy

    3 kromka
  • śmietana

    1 szklanka
  • majonez

    do smaku
  • musztarda

    do smaku
  • koperek

    pęczek
  • natka pietruszki

    pęczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ogórek

    5 szt
  • rosół drobiowy

    1,5 (z kostki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy, przekrawamy na pół, usuawmy pestki i miąższ. Połowe smietany miksujemy, doadjemy mięsko drobiowe, i drobniutko pokrojony chleb tostowy, pzryprawiamy, dodajemy drobniutko posieakny koperek, natke pietruszki, dokładnie mieszamy. farszem napełniamy ogórki, układamy w rondlu, podlewamy rosołem, dusimy około 10-15 minut. Z pozostałej śmietany, majonezu i musztardy robimy sos, którym po rozłożeniu na talerze polewamy nasze ogórki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

06.02.2012 12:15
apetyczne danie

Ewa111

07.11.2011 20:21
ciekawe

Rysio

22.04.2011 22:17
dobre

Rysio

22.04.2011 22:17
dobre

mundek1011

09.09.2010 11:56
fjny przepis

dasada1

16.08.2010 19:19
Już mam sposób cop zrobic z ogórkami , których mam tak duzo w tym roku ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat