Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pomidorami i natką pietruszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 200 gram
pomidor 1-2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pomidorami i natką pietruszki

Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki i ugotować ok. 10minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i przekroić na kawałki ok. 5cm. Na patelni podsmażyć na oliwie z oliwek przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodać pokrojoną w pióra cebulę. Chwilę podsmażyć. Dodać fasolkę szparagową, pokrojone na drobniej pomidory. Wymieszać i dusić 5-7minut. Przełożyć do miseczki i polać sosem. Sos przygotować z łyżki oliwy z oliwek, soku z cytryny, musztardy. Do smaku oprószyć świeżą natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 23.06.2015 18:36
smaczna fasolka
aginaa 23.06.2015 16:35
bardzo apetyczne
Edith85 23.06.2015 16:19
fajny sposób na fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak