Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z serem i truskawkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg świeżych truskawek 30-50
łyżek cukru 4-6
z połowy cytryny sok
sól do smaku:
ser biały twarogowy 25 dag
makaron ryżowy 300 g (w kształcie wstążek)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z serem i truskawkami

Truskawki opłukać, osączyć, oberwać szypułki a owoce pokroić na ćwiartki. Zasypać cukrem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15-30 min.. Makaron zalać wrzątkiem, po 3 minutach odcedzić. Rozłożyć porcje na talerzach, oprószyć leciutko odrobinką soli i polać jogurtem. Na wierzch wyłożyć porcje truskawek i posypać całość pokruszonym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 23.04.2012 08:57
mniam
IZABELA29 22.05.2011 17:11
smacznie akurat sezon w pełni
Aleksandra45 05.03.2011 12:47
ja też wypróbuje na pewno
Kasia77
Kasia77 17.02.2011 16:11
makaronu ryżowego na słodko jeszcze nie jadłam na pewno wypróbuję
Goya 15.02.2011 19:14
mniam
wiktor188 29.12.2010 14:09
smaczne
MAŁY 27.12.2010 13:49
smacznie
bogumiła3 24.08.2010 00:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak