Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany kalafior

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 duży
mozzarella w kulce 2 szt
jajko 2
płatki kukurydziane 2 garście
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do wysmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany kalafior

Kroki postępowania

1
Kalafior podzielić na różyczki, opłukać zalać wodą i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo.
Krok 1 - Zapiekany kalafior foto
2
Kulki mozzarelli pokroić w cienkie plastry. Jajka rozkłócić dodając sól i pieprz.
Krok 2 - Zapiekany kalafior foto
3
Naczynie do zapiekania wysmarować olejem. Gorący kalafior przełożyć do naczynia, na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli.
Krok 3 - Zapiekany kalafior foto
4
Wlać rozmącone jajka i posypać płatkami kukurydzianymi.
Krok 4 - Zapiekany kalafior foto
5
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać, aż się roztopi i całość się zezłoci. Podawać na gorąco.
Krok 5 - Zapiekany kalafior foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.07.2015 10:29
muszę wypróbować to danie,nie jadłam jeszcze zapiekanego kalafiora
dodi 22.06.2015 13:37
ale bym zjadła
Benita 22.06.2015 13:05
Super pomysł.
agnieszka214 22.06.2015 09:33
apetycznie wyglada
Damiano
Damiano 22.06.2015 08:06
pyszny kalafior
Wiesława1 22.06.2015 07:47
świetne danie
patryska76 21.06.2015 22:59
pyszny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak