Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek wiśniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata

konfitura wiśniowa 1/2 słoika
majonez 100 ml
kolendra 2 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 łyżki
sól do smaku

mięso

karczek 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek wiśniowy

Mięso umyć i umieścić w metalowym garnku. Polać majonezem, sosem sojowym i konfiturą wiśniową. Posypać pieprzem ziołowym i kolendrą. Wymieszać razem wszystkie składniki i ponacierać mięso ze wszystkich stron. Przykryć naczynie i wstawić do lodówki na 24 godziny. Od czasu do czasu obracać w marynacie. Przed grillowaniem pokroić karczek na 1 cm plastry. Rozbić tłuczkiem, ale nie za cienko. Grillować na rozgrzanym ruszcie lub tackach aluminiowych po ok 4 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.06.2015 10:46
wygląda bardzo smacznie
w mojej kuchni 22.06.2015 06:31
smaczne danie obiadowe
sylwia_sl 21.06.2015 21:55
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak