Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z oscypkiem i winogronami

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

oscypek 400 g
rukola 100 g
cebula czerwona 1/2 szt
winogrona czerwone 300 g
bakalie 30 g

Składniki na dressing

ocet balsamiczny 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
woda 1 łyżka
miód płynny 1 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Porada

Użyłam białego oscypka (niewędzonego)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z oscypkiem i winogronami

W misce mieszamy rukole z winogronami (można je przekroić na pół), pokrojoną w talarki cebulą i orzechami włoskimi lub mieszanką bakaliową.

W drugiej miseczce łączymy składniki na dressing.
Oscypka kroimy w plasterki o grubości ok. 1-2 cm i smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony po kilka minut – ser powinien się ładnie zarumienić.

Sałatkę rozkładamy na talerzach, na wierzch układamy usmażone plastry oscypka. Całość polewamy dressingiem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 21.06.2015 21:15
pyszności ;)
Benita 21.06.2015 13:56
I człowiek od razu robi się głodny
bertpvd 21.06.2015 11:28
super połączenie !
luna76 21.06.2015 09:12
mmm, rewelacja!!!
ilka01 21.06.2015 08:19
wygląda apetycznie
Iwusia 20.06.2015 23:14
bardzo smaczny przepis
norweska20 20.06.2015 22:34
bardzo atrakcyjne zestawienie
IZABELA29 20.06.2015 21:15
wow super smaczne
Łukasz15 20.06.2015 20:43
Bardzo dobra
2milutka 20.06.2015 20:24
apetyczna bardzo!
wwwiolka 20.06.2015 19:48
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak