Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z pieczarek,parówek,cebuli i kukurydzy.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 4 duże sztuki
czosnek 2 ząbki
parówki cienkie 40 dag
kukurydza w puszce 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ketchup łagodny kilka łyżek
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat według uznania
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z pieczarek,parówek,cebuli i kukurydzy.

1. Cebulę,czosnek i pieczarki obieramy,następnie pieczarki płuczemy i osuszamy. Czosnek drobno kroimy,cebulę kroimy w piórka ,a pieczarki w półplasterki.
2. W garnku rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę i czosnek,chwilę przesmażamy ( uważamy,żeby za mocno nie przypiec ) ,następnie wrzucamy pieczarki i chwilę przesmażamy.Całość dusimy do miękkości często mieszając.
3. Kukurydzę osączamy z zalewy,parówki kroimy w plasterki.Następnie dodajemy do pieczarek i cebuli.Dodajemy również ketchup i przecier pomidorowy.
4.Bigosik przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem,papryką i ziołami prowansalskimi.Chwilę przesmażamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 22.06.2015 07:44
Oj,bardzo dobry:)
gusia1000 21.06.2015 16:35
Dobry taki.
Babeczka35 21.06.2015 07:49
Zapraszam:)
Sroczka 20.06.2015 18:38
Z chęcią zjadłabym taki "bigosik".

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak