Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mąki z cieciorki z czekoladowym twarożkiem i truskawkami
2. Czekoladę rozpuść z 2 łyżeczkami mleka. Przestudź trochę a potem wymieszaj z twarogiem. Można jeszcze razem zblendować, by ser był bardziej gładki.
3. Do masy naleśnikowej dolej wodę gazowaną, zmiksuj, ciasto musi być płynne ale nie za rzadkie. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni teflonowej, można ją przed pierwszym smażeniem lekko natłuścić. Z takiej porcji wyszło mi 8 naleśników o średnicy 20 cm.
4. Truskawki umyj, oderwij szypułki, pokrój w małe części, rozgnieć je lekko widelcem i dodaj trochę cukru. Wymieszaj.
5. Każdy naleśnik posmaruj po całej powierzchni serkiem i zroluj. Krój na mniejsze kawałki i podawaj z sosem truskawkowym.