Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron soba ze szparagami i wieprzowiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron soba 150 gram
wieprzowina 300 gram
szparagi 1 pęczek
grzyby mun 10 gram
posiekana dymka ze szczypiorem 1 pęczek
sos sojowy 5 łyżek
olej sezamowy 2 łyżki
ziarna sezamu

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron soba ze szparagami i wieprzowiną

Mięso umyć, pokroić w paseczki i oprószyć pieprzem. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce i pokroić na 3-4 części, natomiast grzybu mun przygotować według przepisu na opakowaniu - po czym pokroić na kawałki. Makaron ugotować według instrukcji z opakowania, następnie przepłukać zimną wodą. Na rozgrzanym woku lub dużej patelni podsmażyć mięso po czym dodać szparagi i grzyby - całość smażyć 5-7 min. Dodać ugotowany makaron, sos sojowy oraz olej sezamowy - całość wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną dymkę i posypać ziarnami sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 22.06.2015 08:09
oko już się cieszy, fajny przepis
Hrabina w kuchni 19.06.2015 22:55
Fajne danie :)
barbara11561 19.06.2015 11:02
wygląda smacznie i zarazem bardzo ciekawie:)
norweska20 19.06.2015 08:30
atrakcyjnie zestawienie
luna76 19.06.2015 08:29
ciekawe połączenie :)
olkaaa 19.06.2015 07:55
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak