zapiekanka z kaszą kukurydzianą

zapiekanka z kaszą kukurydzianą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kukurydziana

    szklanka
  • owoce sezonowe

    50 dkg
  • mleko 3,2%

    2 szklanka
  • masło

    2 łyżka
  • cukier

    2 łyżka
  • jajka

    3 sztuka
  • jogurt naturalny

    szklanka
  • cukier puder

  • sól

  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

owoce pestkowe wydrylować.mleko zagotować ze szczyptą soli i cynamonu.dodać kaszę rozmieszaną w szklance wody.gotować około 10 minut na małym ogniu.ostudzić.połowę masła utrzeć z cukrem wbijając po jednym żółtku.wymieszać z kaszą.połączyć z ubitą pianą.żaroodporne naczynie posmarować masłem i wysypać bułką.układać warstwami kaszę i owoce(trochę owoców odłożyć)polać masłem i posypać cynamonem.zapiekać w temperaturze 170 stopni.resztę owoców zmiksować z jogurtem,doprawić pudrem i cynamonem.podawać zapiekankę polaną sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

30.09.2012 09:56
fajna

Margo1

30.09.2012 09:56
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat