Zupa krem z kalarepki z zielonym pesto

Zupa krem z kalarepki z zielonym pesto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

zupa

  • kalarepka młoda

    2 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • serek mascarpone

    125 g
  • bulion

    1 litr
  • olej do smażenia

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • kumin

    1/2 łyżeczka

Pesto

  • natka pietruszki

    1/2 szkl
  • mięta

    1/2 szkl
  • oliwa z oliwek

    1/2 szkl
  • sól

    do smaku
  • słonecznik łuskany

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kropimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju w garnku.

Kalarepki obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do garnka i również podsmażamy. Warzywa zalewamy bulionem, dodajemy cukier. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Warzywa gotujemy do miękkości. Dodajemy do nich mascarpone i wszystko dokładnie miksujemy. Zupę przyprawiamy.

W miedzy czasie w blenderze miksujemy składniki pesto.

Krem nalewamy na talerze, polewamy łyżeczką pesto, delikatnie mieszamy, skrapiamy olejem i od razu podajemy.


Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

21.03.2016 09:39
Apetyczna, takiej jeszcze nie gotowałam.

msmariusz

20.02.2016 19:24
wygląda cudnie

staropolanka5

20.11.2015 14:04
przepyszne

foczka-ks

20.10.2015 20:26
zupka apetyczna

dollce

18.06.2015 20:21
super przepis, na pewno wypróbuję ;)

Ola1young

18.06.2015 20:19
fajna zupa ,apetyczna :)

Adamorek

18.06.2015 18:06
uwielbiam warzywne kremy

cukiereczek

18.06.2015 17:20
kremowa,apetyczna

kloruś

18.06.2015 11:50
wygląda bardzo apetycznie!

Futka

18.06.2015 11:15
Świetna propozycja na smaczną zupkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat