Sposób przygotowania

Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody , odstawiamy do ostygnięcia . Połowę truskawek kroimy na mniejsze części i układamy na dnie pucharków , zalewamy połową ostudzonej galaretki . Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu , wylewamy na galaretkę.Wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia . Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia. Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką agrestową .Wstawiamy do lodówki do stężenia.

Porada autora

Desery najlepiej smakują schłodzone.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Justi2401

    Pyszne, lekkie i w dodatku ślicznie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata3

    kradne jeden deserek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hmmmmmmmmmmmmmmmmm.... ja też chceeeeeeeeeeeee...;P
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Łatwy do zrobienia , zdrowy i smaczny deserek
  • 0
    dsc_0054
    Opublikowano

    Małgorzata Pin

    Takie deserek to coś dla mnie.
  • 0
    logo_blog_dom
    Opublikowano

    dom-agi

    Pięknie podany!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza75

    jakie to dobre z truskawami
  • 0
    gotowanie-na-parze
    Opublikowano

    ilka01

    apetyczne danie :)
  • 0
    zdjecie
    Opublikowano

    W poszukiwaniu inspiracji

    Aż chce się jeść :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !