Sposób przygotowania
Ogórki robiłam z 10kg, na to potzreba ok 20 słoików litrowych, 6-8 główek czosnku, 4-5 kawałków chrzanu i 2 wiązki kopru. Do kazdego słoika na dno dajemy koper, ząbek czosnku i kawałek chrzanu - ok 1cm2. wkładamy ogórki, na górę daję jeszcze jeden ząbek czosnku i koper. Zalewamy soloną wodą wrzącą. Wodę solę \" na oko\" ma być bardzo słona.Po zalaniu ogórków, zakręcamy i zostawiamy w cieple 3 dni.Po tym czasie można wyniesć do piwnicy.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Margo1
iwa643
mehia
marzencia2007
Konto zablokowane
Justyna88
pioge7
Goya
edyta44
Ela15
agnieszka214
Sloneczko222
gosia47-47
pioge7
edyta44
Konto zablokowane