Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś pachnący latem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 500 gram
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
sok pomarańczowy 1/2 szklanki
miód 1 łyżka
imbir starty 1 łyżeczka
czosnek ząbki 1 szt
papryczka chilli 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś pachnący latem

Łososia myjemy, osuszamy i kroimy na porcje. Łososia oprószamy lekko solą i pieprzem.

W miseczce mieszamy składniki marynaty tj. wino, sok pomarańczowy, miód, imbir, posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli – mieszamy, aż do momentu kiedy miód się rozpuści.

Do tak przygotowanej marynaty wkładamy łososia i marynujemy go minimum 30 minut.

Zamarynowanego łososia grillujemy od 3-6 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 31.10.2016 22:47
świetny pomysł na danie z łososia
strzelec02 12.09.2015 16:47
Ale apetyczny.
Krzysztof15 16.06.2015 06:42
smaczny taki łosos
jagoda5913 15.06.2015 17:49
Też podobnie przygotowuję ,pyszne
cukiereczek 15.06.2015 16:34
aż ślinka cieknie
Aannkaa82 15.06.2015 16:22
Pyszna rybka, uwielbiam łososia, muszę koniecznie wypróbować Twój przepis :)
adelajda 15.06.2015 14:37
uwielbiam łososia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak