Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony w zalewie solonej.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

patison 2 kg
woda 1,5 litra
sól 1,5 łyźki
Liść laurowy suszony Prymat 4-8 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4-8 szt
korzeń chrzanu 1 duży korzeń
marchew 0,5 szt
czosnek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony w zalewie solonej.

Patisony wybierać małe ,umyć ,układać w słoikach, do każdego słoika dodać czosnek ,chrzan ,ziele,liść laurowy,kawałek marchewki i zalać gorącą zalewą,zakręcić słoiki ,odstawić na 3 dni aby ukisły ,po tym czasie można wynieść do piwnicy ,jeżeli ktoś chce można pasteryzować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak