Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z pieczarek i pora

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
por 10 dag
szynka gotowana 15 dag
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
pieczarki 50 dag
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z pieczarek i pora

Jaja wymieszać z solą i pieprzem. Por pokroić w cienkie plasterki. Szynkę pokroić w cienkie paseczki. Czosnkiem natrzeć formę d o zapiekanek po czym wysmarować ją masłem. Grzyby pokroić w plasterki i układać w formie na przemian z szynką i porem. Powierzchnę zalać jajkiem i posypać wiórkami masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak