Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna jajecznica z passatą pomidorową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 7 szt
pomidory 4 szt
passata pomidorowa 20 ml
papryczka chilli 0,5 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 4 szczypty
masło 20 g
chleb 4 kromki
kabanos 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna jajecznica z passatą pomidorową

Wybijamy jajka do kubeczka i mieszamy całość na jednolitą masę. Rozpuszczamy odrobinę masła na patelni i podgrzewamy. Wrzucamy pokrojone, pozbawione skórki pomidory i dusimy przez 6 minut pod przykryciem. Kiedy pomidory będą miękkie ściągamy pokrywkę i redukujemy przez 2 minuty nadmiar wody z pomidorów. Dolewamy jajka i passatę. Całość mieszamy. Doprawiamy papryczką chilli (pozbawioną nasion) oraz jedną łyżeczką papryki. Całość smażymy aż do momentu kiedy jajka się zetną. Doprawiamy na koniec solą i pieprzem do smaku. Podajemy z kromką chleba oraz kabanosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 14.06.2015 17:32
ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak