Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marokański bakłażan

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól 1 łyżeczka
kumin 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 4 łyżki
woda 4 łyżki
cytryna 1 szt
mięta świeża siekana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marokański bakłażan

W miseczce łączymy za sobą na jednolita pastę przyprawy z oliwą i wodą. Bakłażana kroimy wzdłuż na plastry, smarujemy go z obu stron przygotowaną pastą i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Tak przygotowanego bakłażana wkładamy do rozgrzanego do 200 piekarnika i pieczemy go 20 minut.

Miętę drobno siekamy, cytrynę kroimy w ósemki.

Upieczonego bakłażana posypujemy posiekaną miętą i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak