Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM NORWESKIM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek ząbki 6 ząbków
masło 1 łyżka
jajko 4 szt
łosoś wędzony plastry 400 g
serek kanapkowy biały 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Bardzo proste, bardzo pyszne i ładnie wygląda. U mnie gości na stole nie tylko przy okazji Świąt. Można zrobić także wersję chrzanową, wówczas dajemy serek do którego zamiast czosnku. Obie wersje super.

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM NORWESKIM

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak z 2 ząbkami czosnku, solą i pieprzem tak by odparowała cała zawartość wody.
Krok 1 - ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM NORWESKIM foto
2
Po ostudzeniu do szpinaku dodajemy żółtka a białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę z piekarnika (taka z wyposażenia) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st.
Krok 2 - ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM NORWESKIM foto
3
Przestygnięty placek smarujemy serkiem z 4 ząbkami czosnku , na to układamy łososia tak aby pokrył całość.
Krok 3 - ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM NORWESKIM foto
4
Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności.Wkładamy do lodówki na kilka godzin
Krok 4 - ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM NORWESKIM foto
5
a następnie kroimy w plastry.
Smacznego
Krok 5 - ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM NORWESKIM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak