Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kost
czekolada 2 tabliczki
cukier 1 szkl
jajko 4 szt
rodzynki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowa

Czekoladę stopić na parze. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Dalej ucierać, dodając powoli stopioną czekoladę, a na koniec rodzynki.
Masło rozetrzeć, dodawać po łyżce masy czekoladowej, utrzeć na jednolitą masę. Gotową masą przekładać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak