Masa czekoladowa

Masa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kost
  • czekolada

    2 tabliczki
  • cukier

    1 szkl
  • jajka

    4 szt
  • rodzynki

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę stopić na parze. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Dalej ucierać, dodając powoli stopioną czekoladę, a na koniec rodzynki.
Masło rozetrzeć, dodawać po łyżce masy czekoladowej, utrzeć na jednolitą masę. Gotową masą przekładać ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat