Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PANIEROWANE PIECZARKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklani
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PANIEROWANE PIECZARKI

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć i osuszyć, odkroić nóżki, (ja zazwyczaj wykorzystuję je do sosu, ale można również je panierować ) Ja miałam duże pieczarki, więc każdą pieczarkę przekroiłam na pół, ale jak pieczarki są małe zostawiam je bez przekrajania,
Krok 1 - PANIEROWANE PIECZARKI foto
2
Jajka rozbijam doprawiam solą i pieprzem Każdą pieczarkę obtaczać najpierw w jajku,
Krok 2 - PANIEROWANE PIECZARKI foto
3
a następnie w bułce tartej i smażę na oleju aż się zarumienią,
Krok 3 - PANIEROWANE PIECZARKI foto
4
Tak przygotowane pieczarki idealnie nadają sie na kolację
Krok 4 - PANIEROWANE PIECZARKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 12.06.2015 15:04
O ! dawno nie robiłam....................
adelajda 12.06.2015 14:43
fajne pieczareczki :)
Poison1988 12.06.2015 08:36
prezentują się wyśmienicie :) palce lizać! :)
wwwiolka 11.06.2015 23:31
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak