Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z czarnymi porzeczkami.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
śmietana 12% 1 szklanka
mąka tortowa 2 szklanki
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżka
porzeczki czarne 1 szklanka

Porada

Upieczone ciasto można oprószyć cukrem pudrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z czarnymi porzeczkami.

1.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,następnie dodać śmietaną,olej,proszek i mąkę,dokładnie zmiksować.
2.Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,o średnicy 23 cm.Na wierzchu posypać owocami.
3. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzić suchym patyczkiem czy jest upieczone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 30.11.2015 18:05
Dziękuję.Zapewniam,że bardzo smaczne:)
gusia1000 17.06.2015 11:51
Na pewno smaczne.
Babeczka35 12.06.2015 07:52
Dziękuję:)
Krystyna32 12.06.2015 07:05
apetyczne ciasto
wwwiolka 11.06.2015 23:10
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak