Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHŁODNIK NA UPALNE DNI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek świeży 2 szt
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
kefir 1 litr
śmietana 1
koncentrat z buraków 1
jajko ugotowane na twardo 4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: CHŁODNIK NA UPALNE DNI

Botwinkę dokładnie umyć, pokroić razem z buraczkami i ugotować . Odstawić do ostygnięcia. Ogórka i rzodkiewkę ścieram na tarce na grubych oczkach, koper i szczypior drobno kroję, dodaję do kefiru , a następnie mieszam z wystudzoną botwinką. Do tego dodaję koncentrat buraczany i doprawiam do smaku . Chłodnik podaję mocno schłodzony, dodając pokrojone w kosteczkę ugotowane jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak