Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z pianką rabarbarową i truskawkami.
Piecz 35min. w temperaturze 170*C.
Rabarbar obierz, pokrój w drobną kostkę. Do rondla wsyp cukier, dodaj rabarbar i gotuj na małym ogniu, aż rabarbar całkiem się rozgotuje, zmiksuj i ostudź.
Obrane truskawki pokrój na kawałki.
Żelatynę namocz w 4 łyżkach zimnej wody a następnie podgrzej do całkowitego rozpuszczenia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj jogurt, zmiksowany rabarbar oraz rozpuszczoną żelatynę. Wszystko zmiksuj. Dodaj pokrojone truskawki i wymieszaj. Masę wyłóż na upieczony zimny biszkopt, wierzch wyrównaj, posyp sypką agrestową galaretką i udekoruj dowolnie.
Wstaw do lodówki na 3 godziny.
Smacznego