Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowo orzechowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1,5 szkl (po starciu)
jajko 4 szt
cukier 0,75 szkl
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 20 dag
cynamon 1,5 łyż
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej 0,25 szkl
olejek pomarańczowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowo orzechowe

Kroki postępowania

1
Orzechy drobno posiekać. Mąkę wymieszać z cynamonem, sodą i proszkiem do pieczenia.

Krok 1 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto
2
Jajka wbić do miski. Wsypać do jajek cukier. Jajka z cukrem ubić na jasną masę. Dolewać powoli olej i olejek cały czas miksując
Krok 2 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto
3
Dodawać stopniowo mąkę.
Krok 3 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto
4
Wsypać orzechy wymieszać,
Krok 4 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto
5
na koniec wsypać marchew, wymieszać.

Krok 5 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto
6
Ciasto przelać do wysmarowanej formy i piec w nagrzanym piekarniku około 45-50 minut
Krok 6 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.09.2015 15:21
Pyszne ciasto.
Wiktoria29 11.06.2015 20:53
bardzo lubię takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak