Łosoś po tajsku

Łosoś po tajsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • limonka

    1 szt
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • kolendra

    3-4 gałązki
  • papryczka chili

    1 szt
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1 szczypta

Łosoś

  • łosoś filet

    400-500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ja kupuję łososia ze skórą. Ściągnąć skórę i pokroić w paski, każdy ok 4-5 szerokości. Przełożyć do pojemnika. Przygotować marynatę: do miski wycisnąć sok z limonki, dodać drobno posiekaną kolendrę, pokrojone papryczki chilli (można wraz z pestkami, ale jeśli nie lubimy mocno ostrych potraw należy je usunąć) , sos sojowy, odrobinę pieprzu kolorowego oraz oliwę z oliwek. Marynatą nasmarować łososia i wstawić do lodówki na 2 godzinki. Ja swojego upiekłam, ale równie dobrze można grillować. Smacznego:)
Podałam z sałatką fasolową: przepis:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/356306/salatka-fasolowa.html

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

staropolanka5

15.06.2015 11:43
uwielbiam łososia

dollce

11.06.2015 17:52
super przepis

V_kuchareczka

11.06.2015 16:28
bardzo smacznie wygląda

w mojej kuchni

11.06.2015 11:51
dobre danie obiadowe

olkaaa

11.06.2015 11:19
uwielbiam łososia

leonowie

11.06.2015 11:16
można go podać na makaronie ryżowym, też będzie dobry:)

Maridka19

11.06.2015 11:01
Smacznie wygląda :)

berys18

11.06.2015 10:42
wygląda pysznie

Futka

11.06.2015 10:11
Świetne i bardzo smakowite połączenie :)

VioletoweKucharzenie

11.06.2015 09:40
pięknie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat