Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z sucharkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sucharki 1 opakowanie/mini
jabłka 5 szt.
skórka pomarańczowa kandyzowana
sok z cytryny
cukier 1 szklanki
masło 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
tłuszcz do smarowania foremek

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z sucharkami

Wykonanie:
Jabłka obrać, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, dodać cukier, cynamon i skórki kandyzowane. W pojemniczkach żaroodpornych wysmarowanych tłuszczem, układać warstwami połamane sucharki i plastry jabłek, wierzch posypać wiórkami masła i zapiec w piekarniku przez 20 minut w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 11.06.2015 17:14
Bardzo fajna legumina:)
wwwiolka 10.06.2015 21:21
Bardzo fajny przepis.
jasiek 10.06.2015 20:06
dość to ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak