Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron tagliatelle z mulami i szpinakiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mule 1 kg
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pomidory 3 szt
sól 1/2 łyżeczki
szpinak 300 g
wino białe wytrawne 1/2 szkl
śmietana 30% 1/2 szkl
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
makaron tagliatelle 250 g
parmezan starty 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron tagliatelle z mulami i szpinakiem

Mule rozmroziłem ( ok. 40 minut ), odrzucamy te które są otwarte. W dużym garnku rozgrzałem masło, dodałem posiekaną cebulę i czosnek oraz liść laurowy, smażyłem 3 minuty. Wrzuciłem obrane, wypestkowane, pokrojone w paski pomidory i szpinak, posoliłem. Przykryłem i gotowałem 4 minuty. Wlałem wino, śmietanę, dodałem szafran i mule, doprowadziłem do wrzenia. Przykryłem i gotowałem, aż mule się otworzyły ( około 5 minut ). Pozbyłem się tych, które się nie otworzyły. Zdjąłem z ognia i trzymałem w cieple. Ugotowałem makaron. Po odcedzeniu wymieszałem z sosem. Posypałem parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.06.2015 20:11
smaczne danie
olkaaa 10.06.2015 09:34
bardzo fajny
bertpvd 10.06.2015 09:28
lubię to ! :)
gosia1988 10.06.2015 08:52
na pewno smaczne danie
Futka 10.06.2015 08:49
Przepyszna i aromatyczna propozycja! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak