Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzi solonych lub lekko solonych filetów 1 kg
cebuli 20 dag
octu 1/2 szkl
cytryna
cukru 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat
kilka ziaren pieprzu

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie marynowane

Śledzie oczyścić i pokroić na małe kawałki. Sparzoną cytrynę pokroić w plasterki. Obraną cebulę pokroić w krążki. Śledzie ułożyć w słoju, przekładając poszczególne warstwy cebulą i plasterkami cytryny. Do 500 ml wody wlać ocet, dodać cukier, liść laurowy oraz pieprz. Zagotować i ostudzić. Zalać śledzie i odstawić w ciepłym miejscu na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 08.12.2010 00:07
super
Magdalena/26Mooi 24.11.2010 19:30
wiadomo że świetnie będą smakowały;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak