Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 500 g
cebula biała 1 szt.
pieczarki 250 g
pomidory 4 szt.
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej 1 łyżka
ser żółty starty 50 g
tymianek posiekany 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cukinii

Rozgrzej piekarnik do temp. 190 stopni. Cukinię umyj pokrój w cienkie plastry, pomidory pokrój w nieco grubsze plastry, a pieczarki pokrój w bardzo cienkie plasterki. Cukinię, pieczarki oraz pomidory posól. Posmaruj olejem żaroodporną formę i układaj w niej warstwami cukinię i pokrojoną w talarki cebulę. Na cebuli ułóż pieczarki i przykryj je plastrami pomidorów. Posyp to wszystko mielonym pieprzem, tymiankiem oraz tartym żółtym serem, skrop oliwą. Piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 190 stopni. Podawaj z pełnoziarnistym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak