Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z grysikiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 szt
boczek wędzony 20 dag
porcja rosołowa 1 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
ziemniaki 6 szt
kasza manna 4-5 łyżek
sól i pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
koperek
natka pietruszki
kostka rosołowa 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z grysikiem

W garnku zagotować wodę, włożyć porcję rosołową, skrzydełka i kawek boczku wędzonego. Resztę boczku pokroić na kawałki i podsmażyć delikatnie na patelni, dodać do zupy. Wszystko gotować do miękkości.
Warzywa obrać i pokroić w paski lub słupski, ziemniaki w kosteczkę, wszystko włożyć do gotującego się wywaru. Dodać cebulę oraz przyprawy.
Gdy już warzywa będą miękkie wyjąć porcję rosołową oraz boczek. Boczek pokroić drobniutko, porcję obrać i wszystkie kawałeczki mięska oraz boczku dodać do rosołku.
Kaszę mannę wsypujemy na gotującą się zupę i ciągle mieszamy tak aby nam się nie posklejała. Jeszcze chwile gotujemy.
Zupę doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę oraz koperek.
Smacznego))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.06.2015 18:36
pyszne danie obiadowe i taki rosołek lubie z kaszką
Bernadeta1 09.06.2015 18:23
lekka i smaczna zupka
Joannasz3190 09.06.2015 13:56
Idealny na niedzielę :)
Damiano
Damiano 09.06.2015 13:39
Pyszny rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak