Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w mleku

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
mleko 1 litr
olej 1/4 szklanki
czosnek 3 ząbki
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
majeranek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w mleku

Kroki postępowania

1
Schab umyć i osuszyć, następnie natrzeć solą, pieprzem, polać olejem i posypać majerankiem oraz czosnkiem pokrojonym w plasterki na wierzchu ułożyć gałązki świeżego majeranku tak przygotowane mięso odstawić na 2 godziny
Krok 1 - Schab pieczony w mleku  foto
2
po tym czasie do brytfanki wlać mleko, przykryć i wstawić do nagrzanego do 200st piekarnika piec około 1 godziny i 40 minut w trakcie pieczenia mięso polewać powstałym sosem.
Krok 2 - Schab pieczony w mleku  foto
3
Upieczone mięso zawinąć w folię aluminiową i zostawić do dokładnego wystudzenia najlepiej do następnego dnia.
Krok 3 - Schab pieczony w mleku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.06.2015 12:33
pyszne mięsko
dollce 09.06.2015 23:10
ciekawa propozycja
paulette17 09.06.2015 18:52
Bardzo smaczny schab :))
Bernadeta1 09.06.2015 18:25
muszę koniecznie wypróbować przepis, super
dom-agi 09.06.2015 16:02
Ciekawy pomysł!
adelajda 09.06.2015 15:54
też lubię....
ania2610 09.06.2015 15:20
apetycznie wygląda!
Agnieszka-87-25 09.06.2015 14:56
można ciągle tkie jeść
kloruś 09.06.2015 14:26
chętnie bym skosztowała!
ben-ka 09.06.2015 13:00
Takie mięsko z chęcią bym zjadła......
Mniam 09.06.2015 11:49
Pysznie przygotowane mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak