Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

HOT-DOG Z GRILLOWANĄ PARÓWKĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

piwo ciemne 4 łyżki
miód 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Lista składników

parówki 2 szt
ser żółty 6 plastrów
pomidor 4 plastry
ogórek zielony 4 plastry
bułki 2 szt
surówka 6 łyżek
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: HOT-DOG Z GRILLOWANĄ PARÓWKĄ

Składniki marynaty łączymy ze sobą. Parówki zanurzamy w marynacie na ok. 20 minut. Do przekrojonych na pół bułek wkładamy plasterki sera i układamy na rozgrzanym grillu. Zamarynowane parówki grillujemy ok. 6 minut. W chrupiących bułkach umieszczamy ugrillowane parówki, surówkę, plastry ogórka i pomidora. Całość polewamy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 09.06.2015 13:40
To coś dla mnie
Franciszek 09.06.2015 11:50
Dobry pomysł
Aleksandra/Olcia 09.06.2015 10:52
robię tak na grillu z kiełbaską, nie przepadam za parówką z grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak