Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z farszem jajecznym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ruloniki

łopatka konserwowa 20 plastrów
jajko 8 szt
szczypiorek 1 pęczek
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Dekoracja

jajko ugotowane na twardo 1 szt
sałata 10 liści
natka pietruszki 1/2 pęczka
oliwki zielone 10 szt
rzodkiewka 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z farszem jajecznym

Jajka wkładamy do garnka i zalewamy wodą z dodatkiem soli i gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i obieramy ze skorupek, a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Do jajek dodajemy drobno posiekany szczypiorek i majonez,mieszamy i doprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem. Na środek każdego plasterka wędliny nakładamy farsz jajeczny i zwijamy w ruloniki. Ruloniki układamy na paterze i dekorujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak