Sposób przygotowania

Truskawki przekładamy do rondla zasypujemy cukrem,podgrzewamy ciągle mieszając do momentu aż truskawki puszczą sok.Zdejmujemy z ognia, miksujemy za pomocą blendera .Zagotowujemy,zdejmujemy z ognia,wsypujemy suchą galaretkę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki.Studzimy.Śmietanę ubijamy na sztywno,ubijając dodajemy po łyżce serka mascarpone,dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan-fixem,dokładnie miksujemy.Biszkopty kruszymy na mniejsze kawałki,kilka zostawiamy do dekoracji.W pucharkach układamy warstwę pokruszonych biszkoptów,warstwę musu truskawkowego,warstwę masy śmietanowej,pokruszone biszkopty,warstwę musu truskawkowego.Każdy pucharek ozdabiamy kleksem śmietany,wkładamy po biszkopcie i posypujemy starta czekoladą.

Porada autora

Desery wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !