Desery truskawkowe z mascarpone

Desery truskawkowe z mascarpone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    0,5 kilograma
  • galaretka truskawkowa

    1 sztuka
  • cukier

    4 łyżki
  • serek mascarpone

    250 gram
  • cukier puder

    4 łyżki
  • fix do śmietany

    2 sztuki
  • biszkopty podłużne

    1 opakowanie
  • czekolada gorzka

    0,5 tabliczki
  • śmietana 30%

    250 ml.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki przekładamy do rondla zasypujemy cukrem,podgrzewamy ciągle mieszając do momentu aż truskawki puszczą sok.Zdejmujemy z ognia, miksujemy za pomocą blendera .Zagotowujemy,zdejmujemy z ognia,wsypujemy suchą galaretkę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki.Studzimy.Śmietanę ubijamy na sztywno,ubijając dodajemy po łyżce serka mascarpone,dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan-fixem,dokładnie miksujemy.Biszkopty kruszymy na mniejsze kawałki,kilka zostawiamy do dekoracji.W pucharkach układamy warstwę pokruszonych biszkoptów,warstwę musu truskawkowego,warstwę masy śmietanowej,pokruszone biszkopty,warstwę musu truskawkowego.Każdy pucharek ozdabiamy kleksem śmietany,wkładamy po biszkopcie i posypujemy starta czekoladą.
bogusia 82
Desery wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agata3

08.06.2015 21:59
poproszę jeden :)

cukiereczek

08.06.2015 16:50
pyszne desery

Monika-twin

08.06.2015 16:49
FAJNY DESER.

Janina

08.06.2015 16:17
Super deserek;)

Agnieszka-87-25

08.06.2015 16:00
ekstra deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat